Olej z pestek czarnej porzeczki

32.00 136.00 

Posiada bardzo cenny profil kwasów tłuszczowych, a mianowicie obok nie często występującego w przyrodzie kwasu gamma-linolenowego GLA, którego zawiera aż 13-14 g, zawiera również 15 g kwasu omega 3 alfa-linolenowego ALA. Połączenie działania tych dwóch kwasów oraz sporej dawki witaminy E naturalnie zawartej w tym oleju – sprawia, że olej z pestek czarnej porzeczki odgrywa bardzo ważną rolę w zapobieganiu i wspomaganiu leczenia alergii oraz chorób o podłożu zapalnym (cukrzyca, choroby serca, zapalenie stawów, choroby wieku starczego, a nawet nowotwór). Jedna 10 g łyżka oleju z pestek czarnej porzeczki pokrywa 98% dziennego zapotrzebowania osoby dorosłej na witaminę E!.

Szybka wysyłka

Twoje zamówienia zostaną dostarczone błyskawicznie!

Bezpieczna płatność

Korzystamy z bramki płatniczej PayU, dzięi czemu Twoja transakcja jest w pełni bezpieczna.

Opis

OLEJ Z PESTEK CZARNEJ PORZECZKI ZIMNO TŁOCZONY

Posiada bardzo cenny profil kwasów tłuszczowych, a mianowicie obok nie często występującego w przyrodzie kwasu gamma-linolenowego GLA, którego zawiera aż 13-14 g, zawiera również 15 g kwasu omega 3 alfa-linolenowego ALA.
Połączenie działania tych dwóch kwasów oraz sporej dawki witaminy E naturalnie zawartej w tym oleju – sprawia, że olej z pestek czarnej porzeczki odgrywa bardzo ważną rolę w zapobieganiu i wspomaganiu leczenia alergii
oraz chorób o podłożu zapalnym (cukrzyca, choroby serca, zapalenie stawów, choroby wieku starczego, a nawet nowotwór).
Jedna 10 g łyżka oleju z pestek czarnej porzeczki pokrywa 98% dziennego zapotrzebowania osoby dorosłej na witaminę E!.

WŁAŚCIWOŚCI:

– WITAMINA E – silny antyutleniacz działający ochronnie na cały organizm, przyczyniający się do znacznego zmniejszenia stanów zapalnych w organizmie.
– WITAMINA C – Doskonale goi, koi oraz chroni skórę wrażliwą, dojrzałą, suchą i problematyczną.
– WITAMINA A – Chroni i odżywia skórę, oraz wspomaga proces zdrowienia w przypadku kłopotów skórnych.
– FLAWONOIDY – Spełniają funkcję barwników, mają właściwości przeciwzapalne i przeciwutleniające, a także usuwają toksyny.
– ANTYOKSYDANTY – Wymiatają wolne rodniki powodujące starzenie się skóry.
– FITOSTEROLE – Obniżają stężenie cholesterolu frakcji LDL we krwi o 10–15%, dlatego ich spożywane nabiera coraz większego znaczenia w zapobieganiu rozwojowi zmian miażdżycowych w naczyniach krwionośnych.
– KAROTENOIDY – Barwniki nadające żywności kolory od żółtego do czerwonego. Pełnią ważne funkcje w procesie odżywiania i ochrony roślin. Są antyoksydantami niezbędnymi do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu.
– KWASY FENOLOWE – Mają zdolność ich neutralizacji, hamując powstawanie reaktywnych form tlenu. Proces ten hamuje rozwój nowotworów oraz apoptozę komórek nowotworowych już istniejących.

ZASTOSOWANIE:

– Do bezpośredniego spożycia lub jako dodatek do deserów, lodów, sałatek, koktajli, jogurtów lub innych potraw.
– Wykazuje działanie kardioprotekcyjne – ochronne dla serca i układu sercowo – naczyniowego.
– Zmniejsza krzepliwość krwi i zapobiega agregacji krwinek.
– Chroni komórki przed uszkodzeniem przez wolne rodniki.
– Poprawia odporność organizmu.
– Pomaga skórze zatrzymać wodę, przez co staje się miękka, nawilżona i poprawia się jej funkcjonowanie.
– Reguluje gospodarkę lipidową.
– Działa przeciwreumatycznie i wspomaga regenerację stawów.
– Przeciwalergiczny.
– Skuteczny w łagodzeniu problemów skórnych jak egzema, łuszczyca i inne zmiany skórne. Intensywnie nawilża nawet najbardziej suchą skórę.
– Działa antyzapalnie.
– Nadaje się do pielęgnacji włosów i skóry głowy, pomaga np. przy łagodzeniu łupieżu.
– Przeciwreumatyczny.
– Dostarcza niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych potrzebnych do budowy mózgu i komórek układu nerwowego.
– Reguluje stany napięcia przedmiesiączkowego.
– Posiada właściwości anti-aging, więc pomoże zachować młodość i witalność skóry.
– Bardzo cenny olej, który posiada wysoką zawartość kwasu gamma-linolenowego (GLA) – dwukrotnie wyższą niż w oleju z nasion wiesiołka.
– Oprócz tego zawiera również kwas linolowy (LA), alfa-linolenowy (ALA), kwas stearydynowy (SDA).
Wpływają one na korzystne krążenie krwi w skórze, dzięki temu jest lepiej odżywiona, dotleniona i poprawia się jej koloryt.

KOSMETYCZNIE:

– Działanie: Nawilżające, Witalizujące, Wygładzające, Wyrównuje koloryt, Zmiękczające, Uszczelnia naczynia krwionośne , Ochronne, Poprawia elastyczność, Przeciwstarzeniowe, Przeciwzmarszczkowe, Ujędrniające
– Specjalna pielęgnacja twarzy: Cera odwodniona i napięta, Podrażnienia, Trądzik różowaty, Utrata jędrności, Zmarszczki głębokie i mimiczne.
– Specjalna pielęgnacja ciała: Brak elastyczności, Podrażnienia, Przesuszenie/odwodnienie, Łuszczenie/pękanie, Egzema
– Specjalna pielęgnacja włosów: Wrażliwa skóra głowy, Łupież, Włosy przesuszone, Włosy farbowane
– Na twarz jako: Kremy na dzień, Płyny do demakijażu, Sera do twarzy, Sera pod oczy, Kremy na noc, Kremy na szyję i dekolt, Maseczki
– Na ciało jako: Balsamy do ciała, Olejki do masażu , Odżywki do paznokci, Okłady na ciało, Olejki do ciała, Balsamy po opalaniu, Kremy do rąk
– Na włosy jako: Maski na włosy, Sera na koncówki włosów, Wcierki do skóry głowy, Odżywki do włosów

—————————————————————————————————————————————————————————————-
KOSMETYCZNIE:

Zastosowanie

Włosy
Olej z czarnej porzeczki zalecany jest do włosów z tendencją do wypadania, łupieżu. Do włosów cienkich i słabych.
Znajduje zastosowanie w kosmetykach do pielęgnacji włosów – maseczek, balsamów, mieszanek do olejowania, serum regenerującym włosy i wzmacniającym cebulki.

Twarz
Olej z czarnej porzeczki służy jako składnik kremów do każdego rodzaju skóry (może być dodawany do gotowej bazy lub do kremów robionych od zera).
Może być stosowany w połączeniu z kwasem hialuronowym. Wymieszaj w dłoni kilka kropli kwasu i oleju do uzyskania szybkiego serum do twarzy. Serum aplikuj na twarz, okolice oczu, szyję, dekolt.
Stosuj w postaci rozświetlającego serum do cery suchej w połączeniu z olejem z nasion truskawki, skwalanem, witaminą E i witaminą C. Serum nawilża, regeneruje i dodaje blasku skórze.

Ciało
Wykorzystaj olej z porzeczki w kosmetykach do cery z AZS, łuszczycą, egzemą.
Jako gojący i przeciwzapalny kompres stosowany na drobne skaleczenia, otarcia, po ukąszeniu owadów, alergiczne wysypki.
W kosmetykach po opalaniu – balsamach, maseczkach, kremach, masełkach.
Jako dodatek do oliwek do masażu.
Stosuj na podrażnioną i łuszczącą się skórę dorosłych i dzieci.

Informacje dodatkowe

Waga 1 kg
Pojemność

100ml, 250ml, 500ml

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Olej z pestek czarnej porzeczki”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *